🚀   I N G Y E N E S    E – K Ö N Y V

Az életmódorvoslás zsebkönyve

6 módja annak, hogy átvedd az irányítást az egészséged felett. Fedezd fel az ingyenes e-könyvből a Lifestyle Medicine nemzetközileg akkreditált tudásanyag egy szeletét. Töltsd le a 34 oldalas e-könyvet és tanulj az Életmódorvoslás 6 pilléres tudományos eszköztáráról.

Bizonyítékokon alapuló életmódorvoslás

Nemzetközileg
akkreditált
tudásanyag

68 db szakirodalmi citálás a tudományos munkát kedvelőknek

PDF formátum, 34 oldal, bármilyen eszközön olvasható

Kiknek ajánljuk ezt az e-könyvet?

Elsősorban orvosoknak, gyógyszerészeknek és egészségtudományi szakembereknek hoztuk létre az Életmódorvoslás zsebkönyvet. De a könyv kellően részletes ahhoz, hogy egészségtudományi diploma nélkül is meg lehessen érteni.

Ezért az egészségtudományi diploma nélküli érdeklődök is letölthetik az Életódorvoslás zsebkönyve című e-könyvet.

Most itt a lehetőség, hogy betekintést kapj és tanulj az International Board of Lifestyle Medicine nemzetközi szervezet által akkreditált életmódorvoslás tudományos eszköztár részleteiről, amely egyesíti a bizonyítékokon alapú teljes értékű növényi táplálkozást, a klinikai gyakorlatban is alkalmazható életmódterápia és coaching készségekkel.

Egészséges táplálkozás
Testmozgás
Alvás
Szociális kapcsolatok fejlesztése
Káros szenvedélyek kerülése
Stresszmenedzsment

Milyen fejezeteket találsz az e-könyvben?

1. Bevezető

Az American College of Lifestyle Medicine (ACLM) az életmódorvoslást (Lifestyle Medicine) egy olyan orvosi szakterületként határozza meg, amely terápiás életmódbeli beavatkozásokat alkalmaz elsődleges modalitásként a krónikus betegségek, például a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú diabétesz és az elhízás kezelésére.

2. Táplálkozás

Számos tudományos bizonyíték támasztja alá a teljes értékű, túlnyomórészt növényi alapú étrend alkalmazását, amely fontos stratégia a krónikus betegségek megelőzésében, a krónikus állapotok kezelésében és - intenzív terápiás adagokban - a krónikus betegségek visszafordításában. Az ilyen étrend rostokban, antioxidánsokban gazdag és tápanyagokban sűrű.

3. Fizikai aktivitás

A rendszeres és következetes testmozgás leküzdi az ülőmunka negatív hatásait. Fontos, hogy a felnőttek az általános egészség és a rugalmasság részeként hetente végezzenek általános fizikai aktivitást és célzott testmozgást egyaránt.

4. Alváshigiéné

Az alvás elmaradása/megszakítása bizonyítottan lassúságot, figyelemhiányt, csökkent szociabilitást, depresszív hangulatot, csökkent mélyalvást, csökkent kalóriaégetést napközben, fokozott éhségérzetet és csökkent teltségérzetet, inzulinrezisztenciát és csökkent teljesítményt okoz.

5. Stresszkezelés

A stressz vezethet jobb egészséghez és termelékenységhez - vagy vezethet szorongáshoz, depresszióhoz, elhízáshoz, immunrendszeri zavarokhoz és még sok máshoz. Ha segítünk a pácienseknek felismerni a negatív stresszreakciókat, azonosítani a megküzdési mechanizmusokat és a csökkentési technikákat, az javítja a közérzetet.

6. Kockázatos anyagok kerülése

A dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás bizonyítottan növeli a krónikus betegségek és a halálozás kockázatát. A kezelések gyakran időt, különböző megközelítéseket és sok próbálkozást igényelnek. A türelem és a támogatás fontos része a kockázatos szerekkel kapcsolatos szokásokról való leszokásnak.

7. Támogató társas kapcsolatok

A pozitív társas kapcsolatok hatással vannak fizikai, mentális és érzelmi egészségünkre. A kapcsolatok és a szociális hálózatok erejének kihasználása segíthet megerősíteni az egészséges viselkedést.

8. Tanulmányok

Ebben a fejezetben kilenc olyan ismertebb tanulmányról olvashatsz, amelyek alapjaiban meghatározzák az életmódorvoslás létjogosultságát és fontosságát: adott módszertani eszközökkel, milyen eredményeket láthatunk.

Ismerj meg jobban bennünket!

A LifestylePro Academy ötlete életre hívta azt az elképzelést, hogy minél több emberhez eljusson az egészséges életmód tudományos háttere oktatás formájában, ezáltal növelve a lakosság egészségben eltöltött éveinek számát.

A LifestylePro Academy az Életmódorvoslás szakmai továbbképzést elsőként hozta be Magyarországra nemzetközileg akkreditált felnőttképzés és kreditpontos (OFTEX, GYOFTEX és OKFŐ) képzés formában.

Oktatóink az orvos és egészségtudomány széles területét lefedik: szakorvosi, dietetikai, sportdietetikai, táplálkozástudományi, sportedzői, epidemiológiai és népegészségügyi.

Több mint 9000 orvos és egyéb klinikus a tagja az International Board of Lifestyle Medicine által felügyelt nemzetközi Életmódorvos szervezeteknek, továbbá 3225 orvos és 1018 egyéb egészségügyi szakember rendelkezik Lifestyle Medicine minősítéssel világszerte.

Légy részese Magyaroszág első nemzetközileg akkreditált, magyar nyelvű Lifestyle Medicine képzésének és érj el kimagasló eredményeket saját és mások egészségében.

Élménybeszámolók és történetek képzéseinkről

Bernadett Kovács
Bernadett Kovács
2023-12-29
Nagyon jó volt az anyagokat hallgatni, szuperül volt felépítve a tartalom. Az 'előadók' jól érthetően beszéltek, az előadásokat érdemes többször is megnézni és mindig érdekes. Sok-sok nagyon hasznos információt kaptunk a tanfolyamon. Köszönöm!
Klaudia Sári
Klaudia Sári
2023-11-28
Nagyon magas színvonalú, naprakész, hiteles és szakmai oktatás.
Barbara Bodnár
Barbara Bodnár
2023-10-25
Rendkívül átfogó tudást adott a témában.
Borbala Dr. Stern
Borbala Dr. Stern
2023-10-24
Szinvonalas kepzes up to date eloadokkal. Ajanlom minden kollegamnak!
Petra Várvölgyi
Petra Várvölgyi
2023-05-15
Szuper oktatási oldal! Nagyon izgalmas és széles spektrumú tananyagot tartalmaz. Jól átlátható és könnyen kezelhető az oldal. Modulok között könnyen lehet váltani. Tetszik hogy összesíti az elvégzett tananyagokat és látom hogy aktuálisan hol tartok. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Dorina Paróczi
Dorina Paróczi
2023-05-14
A képzés rendkívül értékes és inspiráló volt. Számos olyan ismeretet szereztem az életmód és a táplálkozás területén, amiket már most tudok hasznosítani a mindennapi munkámban. A kurzus a biztos alapokon túl sokoldalúan közelítette meg a táplálkozás, a testmozgás, a pihenés és a stresszkezelés fontosságát, ezek együttes hatását egy egészségesebb életmód kialakításához. Az előadó szakemberek hitelesek és megbízhatóak, szaktudásuk és tapasztalatuk kiemelkedő. A felület logikus és egyszerűen kezelhető. Összességében nagyon hasznosnak tartottam a tanultakat. 🙂
Eszter Horváth
Eszter Horváth
2023-05-12
A tananyag és a hozzátartozó széles spektrumú információk teljes mértékben lekötötték a figyelmem és az érdeklődésem.Érezhető, hogy egy magas tudású szakmai csapat teljes tudása, szíve és lelke benne van az Akadémia megalkotásában. Logikusan összeállított modulok, felhasználóbarát felület. Szívből örülök, hogy betekintést nyerhettem és várom a mielőbbi elmélyülést és fejlődési lehetőséget.
Zsófi Csobánci-Horváth
Zsófi Csobánci-Horváth
2023-05-10
Nagyon színvonalas és sokrétű a tananyag. Ha lesz időm, biztos újra fogom őket hallgatni. Maga az informatikai felület is nagyon logikus. Örülök, hogy elsők között tesztelhettem a képzés tananyagát.