Ingyenes webinár orvosoknak, gyógyszerészeknek és egészségügyi szakdolgozóknak, hogy kimagasló eredményeket érjenek el a medikális kezelések és az Életmódorvoslás ötvözésével

Életmódorvoslás 6 pilléres rendszere

Csatlakozz erre az ingyenes 60 perces szakmai webinárra és ismerd meg azt az orvosi szakterületet, amely elsődleges módszerként alkalmaz terápiás életmódbeli beavatkozásokat a krónikus betegségek kezelésére.

Orvosoknak, gyógyszerészeknek, egészségügyi szakdolgozóknak

OFTEX, GYOFTEX, OKFŐ akkreditált kreditpontos képzési kínálat bemutatása

2024. június 18. (kedd) 19:00 óra

60 perc hosszú ingyenes élő Zoom webinár

Varga Balázs, okleveles népegészségügyi szakember (MSc), a LifestylePro Academy alapítója

Miért kellene minden szakértőnek elsajátítania az életmódterápia készségeit?

A megkérdezett klinikusok kevesebb, mint 8%-a beszélget a stresszről vagy a testmozgásról a pácienseivel.

A megkérdezett háziorvosok több mint 50%-a nem ismerte az ajánlott testmozgási és aktivitási útmutatást.

Az orvosok több mint 90%-a egyetértett azzal, hogy a táplálkozás fontos és kulcsszerepet játszik az egészségben, de amikor a táplálkozási tanácsadásra került sor, nem volt elégséges az ismeretük, országtól, helyszíntől függetlenül.

Az Életmódorvoslásban képzett orvosokat és szakértőket arra képzik ki világszerte, hogy bizonyítékokon alapuló, egész személyre kiterjedő életmódváltást alkalmazzanak a krónikus betegségek kezelésére.

Ismerj meg egy nemzetközi színvonalú tudományos módszertant, amely egyesíti a bizonyítékokon alapú növényi táplálkozást, a klinikai gyakorlatban is alkalmazható életmódorvos készségekkel.

Kiknek ajánljuk ezt a webinárt?

Elsősorban orvosoknak, gyógyszerészeknek és egészségtudományi szakembereknek hoztuk létre a webinárt. De az előadás kellően részletes ahhoz, hogy egészségtudományi diploma nélkül is meg lehessen érteni.

Ezért az egészségtudományi diploma nélküli érdeklődök is regisztrálhatnak az Életmódorvoslás 6 pilléres rendszere előadásra.

Neked való ez a webinár, ha szeretnél segíteni az embereknek az egészséget támogató szokásuk fejlesztésében és ezzel pozitív hatást gyakorolni rájuk.

Egészséges táplálkozás
Testmozgás
Alvás
Szociális kapcsolatok fejlesztése
Káros szenvedélyek kerülése
Stresszmenedzsment

Amiről tanulni fogsz az ÉLŐ Webináron

1. Miért játszik kiemelkedően fontos szerepet az Életmódorvoslás az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében?

Egészségügyi szakemberként napi szinten tapasztalhatjuk, hogy a krónikus betegségek 80%-a káros életviteli tényezők eredménye. Arról tanulhatsz, hogy miért elengedhetetlen a hosszú távú gyógyuláshoz a kiváltó okok felszámolása, az életmód adaptációja és erre milyen magas szintű klinikai bizonyítékok vannak.

2. Életmódterápia, mint multi-diszciplináris, több rendszerű megközelítés

Ahhoz, hogy hatékony ellenszere legyen a krónikus betegségek problémájának, az Életmódorvoslás multidiszciplináris, több rendszerre kiterjedő megközelítést igényel. Fedezd fel ezeket a megközelítéseket úgy, mint például az öngondoskodás, az önmenedzselés, a szociális gondoskodás és a csoportos konzultáció.

3. Az Életmódorvoslás 6 pilléres rendszere

Legyél olyan szenvedélyes egészségtudományi szakember, aki az Életmódorvoslás 6 pillérből álló, tudományos eszköztárát alkalmazza célzottan a krónikus betegségek kiváltó okainak megelőzésére vagy visszafordítására a medikális kezelések hatékony kiegészítéseként. Ismerd meg a táplálkozás, a testmozgás, az alvás, a stresszmenedzsment, a szociális kapcsolatok és a káros szenvedélyek pilléreit.

4. Az Életmódorvoslás készségei

Az Életmódorvoslás a hagyományos orvos-beteg kapcsolattól való elmozdulást kívánja meg, ahol a klinikus a szakértő információszolgáltató. Erre azért van szükség, mert ma már tudjuk, hogy az egyszerű életmódbeli tanácsok, például „egyél kevesebbet és mozogj többet” gyakran nem hatékonyak. Tanulj arról, hogy milyen a hatékony életmódváltás, és milyen viselkedéstudományi ismereteket használhatunk fel a betegekkel való együttműködésben.

5. Az egészségügy új iránya Magyarországon: hogyan használd fel tudásodat arra, hogy pozitív hatást gyakorolj a páciensek egészségére és kimagasló sikereket érj el

Az Életmódorvoslás megközelítése arra törekszik, hogy támogassa az egyéneket abban, hogy pozitív viselkedési változtatásokat hajtsanak végre. Nem az emberek hibáztatásáról vagy tanításáról van szó. Fedezd fel, hogy az Életmódorvoslás miért ismeri el az egyéb terápiás beavatkozások szükségességét és fontosságát az egészségügyben.

6. És még sok minden más

Bárhol is vagy most a karrieredben, és bármilyen kihívás vagy kétség merül fel a múltban, ebből az ingyenes szakmai Webinárból egy pratikus és a jövőálló tervet kaphatsz, amellyel tovább tudsz gondolkodni a munkádban.

Ismerj meg jobban bennünket!

Varga Balázs, Népegészségügyi szakember (MSc), LifestylePro Academy alapítója. Balázsnak a mai napig elkötelezett célja, hogy a nyugati társadalomban jelenlévő nagyfokú krónikus betegségek számát csökkentse.

A LifestylePro Academy ötlete életre hívta azt az elképzelést, hogy minél több emberhez eljusson az egészséges életmód tudományos háttere oktatás formájában, ezáltal növelve a lakosság egészségben eltöltött éveinek számát.

A LifestylePro Academy az Életmódorvoslás szakmai továbbképzést elsőként hozta be Magyarországra felnőttképzés és kreditpontos (OFTEX, GYOFTEX és OKFŐ) képzés formában.

Oktatóink az orvos és egészségtudomány széles területét lefedik: szakorvosi, dietetikai, sportdietetikai, táplálkozástudományi, sportedzői, epidemiológiai és népegészségügyi.

Több mint 10600 orvos és egyéb klinikus a tagja az International Board of Lifestyle Medicine által felügyelt nemzetközi Életmódorvos szervezeteknek, továbbá 5017 orvos és 1671 egyéb egészségügyi szakember rendelkezik Lifestyle Medicine minősítéssel világszerte.

Ahol láthattál már bennünket

Élménybeszámolók és történetek képzéseinkről

Bernadett Kovács
Bernadett Kovács
2023-12-29
Nagyon jó volt az anyagokat hallgatni, szuperül volt felépítve a tartalom. Az 'előadók' jól érthetően beszéltek, az előadásokat érdemes többször is megnézni és mindig érdekes. Sok-sok nagyon hasznos információt kaptunk a tanfolyamon. Köszönöm!
Klaudia Sári
Klaudia Sári
2023-11-28
Nagyon magas színvonalú, naprakész, hiteles és szakmai oktatás.
Barbara Bodnár
Barbara Bodnár
2023-10-25
Rendkívül átfogó tudást adott a témában.
Borbala Dr. Stern
Borbala Dr. Stern
2023-10-24
Szinvonalas kepzes up to date eloadokkal. Ajanlom minden kollegamnak!
Petra Várvölgyi
Petra Várvölgyi
2023-05-15
Szuper oktatási oldal! Nagyon izgalmas és széles spektrumú tananyagot tartalmaz. Jól átlátható és könnyen kezelhető az oldal. Modulok között könnyen lehet váltani. Tetszik hogy összesíti az elvégzett tananyagokat és látom hogy aktuálisan hol tartok. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Dorina Paróczi
Dorina Paróczi
2023-05-14
A képzés rendkívül értékes és inspiráló volt. Számos olyan ismeretet szereztem az életmód és a táplálkozás területén, amiket már most tudok hasznosítani a mindennapi munkámban. A kurzus a biztos alapokon túl sokoldalúan közelítette meg a táplálkozás, a testmozgás, a pihenés és a stresszkezelés fontosságát, ezek együttes hatását egy egészségesebb életmód kialakításához. Az előadó szakemberek hitelesek és megbízhatóak, szaktudásuk és tapasztalatuk kiemelkedő. A felület logikus és egyszerűen kezelhető. Összességében nagyon hasznosnak tartottam a tanultakat. 🙂
Eszter Horváth
Eszter Horváth
2023-05-12
A tananyag és a hozzátartozó széles spektrumú információk teljes mértékben lekötötték a figyelmem és az érdeklődésem.Érezhető, hogy egy magas tudású szakmai csapat teljes tudása, szíve és lelke benne van az Akadémia megalkotásában. Logikusan összeállított modulok, felhasználóbarát felület. Szívből örülök, hogy betekintést nyerhettem és várom a mielőbbi elmélyülést és fejlődési lehetőséget.
Zsófi Csobánci-Horváth
Zsófi Csobánci-Horváth
2023-05-10
Nagyon színvonalas és sokrétű a tananyag. Ha lesz időm, biztos újra fogom őket hallgatni. Maga az informatikai felület is nagyon logikus. Örülök, hogy elsők között tesztelhettem a képzés tananyagát.

Legyél olyan szakértő, aki még több emberhez juttatja el az Életmódorvoslás tudományos eszköztárát, mégpedig mélyebb és személyesebb módon.

Kiknek érdemes csatlakozni?
Orvosoknak, szakorvosoknak, fogorvosoknak, klinikai szakpszichológusoknak, gyógyszerészeknek, egészségügyi szakdolgozóknak.
OFTEX, GYOFTEX, OKFŐ akkreditált kreditpontos képzési kínálat bemutatása a webináron.
Regisztrálj most az ingyenes szakmai Webinárra, hogy megszerezd az alapozó tudást!
A webinár nem minősül képzésnek.
Az előadás alatt a résztvevők tájékoztatót kapnak az Életmódorvoslás tudományos hátteréről és eszközeiről.