Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok

Elsősorban orvosoknak és egészségtudományi szakembereknek hoztuk létre a képzéseket. De a tananyag kellően részletes ahhoz, hogy egészségtudományi diploma nélkül is meg lehessen érteni. Ezért az egészségtudományi diploma nélküli érdeklődök is jelentkezhetnek a Lifestyle Medicine Consultant képzésünkre.

Nem. Ugyanis enélkül is lehet szakmai továbbképző kreditpontokat gyűjteni. Két feltételnek kell teljesülnie: 1. Legyen meg a szükséges alapvégzettség. 2. Legyen érvényes orvosi pecsétszám és/vagy alapnyilvántartási számod. Vagyis ne legyél eltiltva az adott szakmától.

Igen. Munka és tanulás mellett is elvégezhető a képzésünk. A tananyag egy zárt oktatási e-learning felületen található, melyet a nap bármely időszakában elérsz. Az online oktatás révén saját időbeosztásod szerint tanulhatsz, kényelmesen a kanapéról is akár, bármilyen okos eszközről, mindössze internetelérésre van szükséged.

Képzéseink különböző bemeneti követelmények szerint elérhetők. Életmódorvos képzés: bemeneti követelmény orvosi diploma, vagy az OFTEX által elfogadott végzettség. Életmódszakértő képzés: bemeneti követelmény egészségtudományi Msc / Phd vagy Bsc diploma, vagy Természetgyógyász végzettség. Lifestyle Medicine Consultant képzés: bemeneti követelmény min. érettségi + 18 életévet betöltött személy.

A válaszunk igen! Képzésünk teljesen egyedülálló Magyarországon, így ilyen részletes tematikájú képzés és tananyag csak nálunk elérhető.

A képzés teljesen magyar nyelven történik. A tananyagban elhangoznak egészségtudományi szakkifejezések, amelyek megértéséhez néhány esetben önálló tanulásra van szükség.

Igen. A Föld bármely pontján is légy, várunk szeretettel képzéseinken.

A képzés csak online érhető el, nem oktatjuk tanteremben. Az összes oktatási anyagunkat a zárt rendszerünkben fogod elérni, ún. e-learning felületen nagyrészt videó formátumban. Videó anyagainkat bármikor elindíthatod, megállíthatod és újranézheted. Tudásanyagunk korlátlan ideig elérhető.

Nincsen beadandó házi feladat. Egyedül csak a tananyagot kell megtanulnod és a modulzáró vizsgafeladatokat elvégezned.

Az International Board of Lifestyle Medicine irányelveit követve képzésünkben a teljes értékű növényi étrendet oktatjuk. Olvasd el összefoglaló szakmai cikkünket arról, hogy mit mondanak a nemzetközi egészségügyi szervezetek étrendi ajánlásai erről.

A képzés kezdete és a befejezése az aktuális képzési oldalon elérhető.

Tananyagunk csak online videó formában érhető el, jegyzetek formájában nem letölthető. Nincs offline letöltési és hallgatási funkció, így a képzés tananyagának megtekintéséhez folyamatos internet kapcsolatra van szükség. A tananyag többsége e-learning videó formában hallgatható.

A képzés a weboldalon meghirdetett időpontban kezdődik. A modulokat csepegtetve kapod, ami azt jelenti, hogy az idő előrehaladtával ütemezetten férsz a tananyaghoz. Teljesen online a képzés. 0-24 órában, bárhonnan elérhető e-learning felületet kapsz. Saját ütemedben haladhatsz a tananyagban. A képzés nem élőben van. Az e-learning felületre belépve te döntöd el, hogy az adott napon mennyi tananyagot dolgozol fel a saját ütemedben.

A képzés sikeres megvásárlása után a képzés a weboldalon meghirdetett időpontban indul el. Ez azt jelenti, hogy a Hallgató az e-learning rendszerhez hozzáfér, de a képzés indulása egy megadott időszakban kezdődik mindenki számára.

A képzés indulásakor a rendszer minden Hallgató számára biztosítja az addig zárolt modulokhoz a hozzáférést. Erről e-mail-ben küldünk egy automatikus értesítőt. A képzés indulásakor nem kell aznap gép előtt lenni. Akár másnap, vagy harmadnap is el lehet kezdeni a tanulást, hiszen a képzés haladása teljesen saját ütemben történik. A képzés indulása, illetve a többi hónapban történő modulhozzáférések tájékoztatót jelentenek a Hallgatók számára, hogy az adott tananyagegység tanulása elkezdhető.

Nem. A képzés önálló tanulással történik. Amennyiben egyes témák kapcsán további kérdés merül fel, ügyfélszolgálatunk támogatást tud nyújtani abban, hogy milyen szakirodalmakat, könyveket, weboldalakat érdemes megnézni és milyen helyeken lehet még tovább tanulni.

Felnőttképzési államigazgatási szerv felé bejelentett képzésen fogsz részt venni. Amennyiben minimum 70%-os eredményt érsz el a modulzáró vizsgafeladatokban, hivatalos állami, a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből generált tanúsítványt kapsz. Ezen kívül még az Akadémia saját sorszámozott certifikátot állít ki minden sikeresen végzett Hallgató számára.

Képzéseink orvosok és egészségtudományi diplomával rendelkező Hallgatók számára akkreditált kreditpontszerző szakmai továbbképzés. Kérjük, olvasd el az oldalon milyen szakmacsoportoknak biztosítjuk a kreditpont elszámolást. Kreditpont akkreditációt csak azoknak az orvosoknak tudjuk biztosítani, akik az OFTEX-ben is elérhető orvosi pecsétszámmal rendelkeznek. Egészségügyi szakdolgozók esetében pedig azoknak tudjuk biztosítani a kreditpontokat, akiknek az OKFŐ-ben nyilvántartott számuk érvényes az oldalunkon meghirdetett szakmacsoportok egyikére.

Az e-learning rendszerben minden modulhoz tartozik egy modulzáró vizsgafeladat, amit minimum 70%-on kell teljesíteni. Amennyiben a Hallgató elsőre nem tudja teljesíteni a vizsgát még 4x próbálkozhat. Sikertelen vizsga esetén ügyfélszolgálatunkon kérhet segítséget.

A részletes tájékoztatóhoz kérjük olvasd el alaposan az ÁSZF-ben található V. pontot, amit megtalálsz a weboldal láblécében.

A képzés sikeres elvégzése után elektronikusan e-mail útján küldjük el letölthető PDF formátumban.

Bankkártyával vagy banki átutalással van lehetőséged fizetni.

Természetesen igen. Vásárláskor a megrendelési űrlapon tudod kiválasztani, hogy céges számlát kérsz. Utána tudod megadni a cégnevet és az adószámot is.

A számlatétel mindig az adott képzés nevét tartalmazza. Más névvel nem tudjuk kiállítani a számlát.

Igen, van lehetőség részletfizetésre, de azt kizárólag bankkártyás fizetési móddal éred el. Ebben az esetben a képzés díjának első részletét a képzés indulása előtt kell rendezni, a maradék részletet pedig a következő hónapokban a rendszerünk automatikusan levonja a bankkártyádról.

Az első havi díjat a rendszer a képzés megrendelésekor vonja le. A következő havi részlet díjakat (2. 3. 4.) pedig az első vásárlás dátumához viszonyítva mindig plusz 1 hónappal  vonja le.

Ebben az esetben a rendszerünk értesítőt küld, hogy a fizetés sikertelen volt. Ennek oka lehet kártya limit túllépés, vagy akkor, ha nincs elég összeg a bankszámlán. A rendszerünk automatikusan megpróbálja többször levonni a havi részletet, abban az esetben, ha ez nem sikerül, a Hallgatónak megvonjuk a tananyag hozzáférési jogát.

Biztosak vagyunk abban, hogy tetszeni fog a képzés, ezért 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. Ha nem tetszik a képzés, akkor nincs más dolgod, mint jelezni nekünk és szó nélkül visszafizetjük az árát. Fontos tudni, hogy ebben az esetben megszűnik a tananyag hozzáférési jogod. Ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatónkat az ÁSZF-ben tudod elolvasni.

Javasoljuk a min. 150 Mbit/s internet sávszélességet, hogy a videós tananyagok zökkenőmentesen működjenek.

Javasoljuk a legújabb Google Chrome böngészőt.

Lehetőség szerint min. 1280×720 képernyő felbontást érdemes használni.

Igen. Az e-learning felület teljesen responsive, így szinte bármilyen digitális eszközzel használható, ami webes böngésző alapú elérést biztosít.

Hangfal szükséges a videóanyagok meghallgatásához. Mikrofonra nincs szükség.

Röviden: nem. A nemzetközi vizsga bemeneti követelménye, hogy egy akkreditált cég/szervezet által biztosított képzést elvégezz, amely a szükséges core kompetenciákat oktatja. Ilyen például a mi akadémiánk is. Ezután lehet jelentkezni a nemzetközi vizsgára, amelyet minden esetben a IBLM külön szervez. Tehát ha sikeresen elvégzed a képzésünket, akkor arra leszel jogosult, hogy a nemzetközi vizsgára jelentkezz. A nemzetközi vizsgára kizárólag orvos, szakorvos vagy egészségtudományi PhD, MSc diplomás szakértők jelentkezhetnek.

A nemzetközi vizsgára egyénileg kell jelentkezni. Ezt a folyamatot a MOTE szervezi hazánkban. Keress minket az ügyfélszolgálaton és összekötünk az illetékes kontakt személlyel.

A tananyagunk megfelel az IBLM core kompetenciáknak, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a vizsgafeladatok nehezebbek szoktak lenni az IBLM oldalon. Azon hallgatóknak, akik jelentkeznek az IBLM vizsgára, segítünk régebbi tesztkérdésekkel felkészülni.

Ezt a folyamatot a MOTE szervezi hazánkban. Keress minket az ügyfélszolgálaton és összekötünk az illetékes kontakt személlyel.

A nemzetközi IBLM vizsgára kizárólag orvosok, szakorvosok és egészségtudományi PhD vagy MSc diplomával rendelkező hallgatók jelentkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy BSc diplomával, vagy természetgyógyász végzettséggel nem lehet nemzetközi vizsgára jelentkezni.

Igen, azonban ebben az esetben majd a felnőttképzési szerződés adatainál mindig az okiratban szereplő pontos adatokat kell megadnod.

Igen, de csak abban az esetben, ha a diploma alapján az OKFŐ-nél honosításra kerül a végzettség és megkapod a magyar pecsétszámod és/vagy alapnyilvántartási számod. Ellenkező esetben csak a Lifestyle Medicine Consultant képzésünkre tudsz jelentkezni.

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!