🚀   I N G Y E N E S    R E G I S Z T R Á C I Ó

Lifestyle Medicine képzésbemutató

Fedezd fel a 6 részes ingyenes videósorozatból a Lifestyle Medicine nemzetközileg akkreditált képzésünk egy szeletét. Nézz meg a legfontosabb 6 pillérből 85 percnyi leckét és tanulj az Életmódorvoslás tudományos eszköztáráról.

Bizonyítékokon alapuló életmódorvoslás

Nemzetközileg
akkreditált
tudásanyag

Felvételről nézhető leckék, saját ütemedben haladhatsz

85 perc online videólecke szakirodalmi citálásokkal

Kiknek ajánljuk ezt a képzésbemutatót?

Elsősorban orvosoknak, gyógyszerészeknek és egészségtudományi szakembereknek hoztuk létre a Lifestyle Medicine képzésbemutatót. De a leckék kellően részletesek ahhoz, hogy egészségtudományi diploma nélkül is meg lehessen érteni.

Ezért az egészségtudományi diploma nélküli érdeklődök is csatlakozhatnak a Lifestyle Medicine ingyenes képzésbemutatóra.

Most itt a lehetőség, hogy csatlakozz és betekintést kapj az International Board of Lifestyle Medicine nemzetközi szervezet által akkreditált képzés részleteibe, amely egyesíti a bizonyítékokon alapú teljes értékű növényi táplálkozást, a klinikai gyakorlatban is alkalmazható életmódterápia és coaching készségekkel.

Egészséges táplálkozás
Testmozgás
Alvás
Szociális kapcsolatok fejlesztése
Káros szenvedélyek kerülése
Stresszmenedzsment

Amiről tanulni fogsz a képzésbemutatón

1. Stresszkezelési technikák

A stressz egyértelműen összefügg a rossz egészségi állapotokkal, mind fiziológiai, mind viselkedési hatásai miatt. Ennek megfelelően a stresszkezelési technikák biztosítása elsődleges fontosságú az életmódorvosláshoz kapcsolódó beavatkozásokban. Az International Board of Lifestyle Medicine az életmódorvoslás 6 pillér egyikének tekinti a stresszkezelést, az egészséges táplálkozás, a fizikai aktivitás, az alvás, a szociális kapcsolatok és a kockázatos anyagok kerülése mellett.

2. Az alvás-ébrenlét agyi szabályozása

Az alvás létfontosságú az egészség és a gyógyulás szempontjából, de nem biztos, hogy kellő figyelmet kap, mint a fizikai, a mentális és érzelmi egészség egyik legfontosabb feltétele. Az elégtelen vagy rendezetlen alvás súlyos betegségekkel, megbetegedéssel és halálozás növekedett kockázatával jár. A rossz alvás ráadásul kihívást jelent a közegészségügy és a közbiztonság számára. Ez az alap, amelyre más életmódterápiák, mint például az étrend és a testmozgás épülnek.

3. Testmozgás receptre

A 10 leggyakoribb krónikus betegség közül hétre pozitív hatással van a fizikai aktivitás. A CDC becslése szerint elegendő testmozgással megelőzhető a mell- és vastagbélrák 13%-a, a cukorbetegség 8%-a, a szívbetegségek 7%-a, valamint 10-ből 1 korai halálozás. Kimutatták továbbá, hogy a testmozgás segíti a vastagbélrák, a vesebetegség, az alvási apnoe, az osteoarthritis, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás kezelését, illetve kiegészítő kezelésként alkalmazható. Ezen ismeretek ellenére a felnőtteknek csak 23%-a felel meg mind az aerob, mind az izomerősítő fizikai aktivitásra vonatkozó iránymutatásoknak, és az amerikai felnőtteknek csak a fele felel meg az aerob aktivitásra vonatkozó iránymutatásoknak.

4. Támogató társas kapcsolatok fogalma, erősítése

Számos metaanalízis és nagyszabású prospektív epidemiológiai tanulmány dokumentálja a társadalmi kapcsolatok védő hatásait. Például egy 148 független tanulmány metaanalízise azt mutatja, hogy a szociálisan jobban kötődők túlélési esélyei 50%-kal nőttek azokhoz képest, akik alacsonyabb pontszámot értek el a társadalmi kapcsolat mérésén. Az életkor, a kezdeti egészségi állapot és számos egyéb lehetséges zavaró tényező ellenőrzése során számos bizonyíték áll rendelkezésre, amelyek a társadalmi kapcsolatot független védőfaktorként, valamint a társadalmi elszigeteltséget és a magányt a minden okból bekövetkező korai halálozás kockázati tényezőiként igazolják.

5. A növényi étrend hatása a bélflórára

Régóta tudjuk, hogy az emberi vastagbélben kolonizáló baktériumok, vagyis a bélflóra/mikrobióta/mikrobiom befolyásolja immunrendszerünket, ezáltal egészségünket. Több kísérletben is kimutatták már, hogy a mikrobióta összetételére és működésére a táplálkozási szokásaink vannak a legnagyobb hatással. Valamint az is ismert, hogy az étrendünk megváltoztatása rövid időn belül modulálja a bélflóránkat. Ezek az információk felvetik annak a lehetőségét, hogy hogyan tudnánk irányítottan változtatni a mikrobiomot bizonyos egészségi problémák esetén, valamint hogy vannak-e olyan, széles körben javasolható étrendi tanácsok, amik populációs szinten, a bélflóra közvetítésével javítják az általános egészségi állapotot.

6. Képernyő-, internet- és szociális média függőség

A digitális kor előnyei mellett új kihívásokkal is szembesülünk: a képernyő-, internet- és szociális média függőség egyre több ember életét érinti világszerte. Ez a fajta függőség nemcsak hogy befolyásolja a mindennapi életünket, de hosszú távon komoly mentális és fizikai egészségügyi problémákhoz is vezethet. Fontos, hogy felismerjük a függőség jeleit, és időben lépjünk, hogy megelőzzük a negatív következményeket. A szakértő célja, hogy felhívja a figyelmet a problémára, és megoldásokat kínáljon azok számára, akik úgy érzik, hogy az online világ túlzottan behálózta őket. A helyes egyensúly megtalálása a digitális és a valós világ között elengedhetetlen a mentális jólét szempontjából.

Ismerj meg jobban bennünket!

A LifestylePro Academy ötlete életre hívta azt az elképzelést, hogy minél több emberhez eljusson az egészséges életmód tudományos háttere oktatás formájában, ezáltal növelve a lakosság egészségben eltöltött éveinek számát.

A LifestylePro Academy az Életmódorvoslás szakmai továbbképzést elsőként hozta be Magyarországra nemzetközileg akkreditált felnőttképzés és kreditpontos (OFTEX, GYOFTEX és OKFŐ) képzés formában.

Oktatóink az orvos és egészségtudomány széles területét lefedik: szakorvosi, dietetikai, sportdietetikai, táplálkozástudományi, sportedzői, epidemiológiai és népegészségügyi.

Több mint 10600 orvos és egyéb klinikus a tagja az International Board of Lifestyle Medicine által felügyelt nemzetközi Életmódorvos szervezeteknek, továbbá 5017 orvos és 1671 egyéb egészségügyi szakember rendelkezik Lifestyle Medicine minősítéssel világszerte.

Légy részese Magyaroszág első nemzetközileg akkreditált, magyar nyelvű Lifestyle Medicine képzésének és érj el kimagasló eredményeket saját és mások egészségében.

Élménybeszámolók és történetek képzéseinkről

Több mint 200 hallgató vizsgázott nálunk sikeresen.